Etusivu

Tammero ry on vanhin tamperelainen tyttöpartiolippukunta, perustettu vuonna 1917. Toimimme Koillis-Tampereella, Linnainmaan ja Leinolan alueella. Toimintaamme ovat tervetulleita kaikki 7-vuotiaat ja sitä vanhemmat! Olemme myös saaneet Hämeen partiopiirin Loistolippukunta-tunnuksen osoituksena laadukkaasta partiotoiminnasta.

Partio on maailmanlaajuinen nuorisoliike, jonka tavoitteena on kasvattaa lapsista ja nuorista vastuuntuntoisia kansalaisia. Partio on vapaaehtoistoimintaa, jossa vanhemmat partiolaiset johtavat nuorempia.

Partion johtamisjärjestelmässä vastuuta annetaan nuorille. Muita keskeisiä periaatteita partiotoiminnassa ovat yhdessä päättäminen, elämyksellisyys, ryhmässä toimiminen, tekemällä oppiminen ja toiminta luonnossa.

Loisto on osoitus lippukunnan toiminnan laadusta. Loiston myöntäminen perustuu lippukunnan ja sen toimintaryhmien toiminnan laadun arviointiin suhteessa partion kasvatustavoitteisiin ja arvopohjaan, partio-ohjelmaan ja partiomenetelmään. Arvioinnin pohjana on joukko kriteereitä, jotka liittyvät yhteisöllisyyteen ja yksilöllisyyteen, partio-ohjelman toteuttamiseen, laadukkaaseen johtamiseen sekä lippukunnan viestintään ja organisointiin.