Aikuisvartio kokoontuu!

Hei aikuinen! Etsitkö itsellesi uutta harrastusta, jossa pääsisi olemaan luonnossa ja samalla tutustumaan uusiin ihmisiin? Partiolippukunta Tammerossa Linnainmaalla on aloittamassa aikuisvartio, jonka toiminta keskittyy retkeilyyn ja luonnossa liikkumiseen partiohengessä.

Aikuisvartiolla ei ole säännöllistä viikkotoimintaa, mutta tarkoituksena on tavata 3–4 viikon välein, lähinnä viikonloppuisin. Aikaisempaa retkeily- tai partiotaustaa ei tarvitse olla, kiinnostus ja avoin mieli riittävät! Tavoitteena on kehittää tietoja ja taitoja käytännössä yhdessä toimien. Vartioon ovat tervetulleita kaikki yli 22-vuotiaat. Tammero on ”virallisesti” tyttölippukunta, mutta aikuisvartio on avoin kaikille.

Vartion ensimmäinen tapaaminen on sunnuntaina 9. syyskuuta Linnainmaan seurakuntatalon parkkipaikalla klo 11 tai  voit tulla suoraan Kintulammen retkeilyalueen parkkipaikalle P2 klo 11.30. Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla vartionjohtajalle Leena Partaselle leenapa77@gmail.com.

Aikuisvartiossa mukana oleminen edellyttää partioon ja Tammeroon liittymistä. Uudelle partiolaiselle tämä tarkoittaa sitä, että olet Suomen Partiolaisten jäsen ja maksat vuosittain jäsenmaksua, joka on noin 70 euroa (sis. mm. partiovakuutuksen ja jäsenlehden). Jos olet jo jäsenenä jossain lippukunnassa, Tammero merkitään kakkoslippukunnaksi.

Tällä hetkellä kiinnostuneita on jo lähes kymmenen, mutta mukaan mahtuu vielä! Aikuisvartio on helppo tapa päästä mukaan partioon, ja olet tervetullut osallistumaan myös lippukunnan muihin tapahtumiin, kuten retkille ja leireille, joita järjestetään nuoremmille partiolaisille. Isosta partioleiristä haaveileville tiedoksi, että jo ensi kesänä pääsee mukaan Hämeen partiopiirin piirileiri Ilvekselle Evon retkeilyalueelle!

Mitä partio on yleensä aikuisille?

Partio on vapaaehtoistyötä, jossa tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle edullinen ja mielekäs harrastus. Aikuiset ovat mahdollistamassa harrastusta esimerkiksi järjestämällä viikkotoimintaa, retkiä, kilpailuja ja tapahtumia. Aikuisvartio ei kuitenkaan keskity vapaaehtoistyöhön, vaan aikuisten omaan partiohenkiseen ajanviettoon. Lue lisää partion aloittamisesta aikuisena: https://www.partio.fi/tule-mukaan/harrastus-aikuiselle/

Mikä on Tammero?

Tammero on lippukunta eli paikallisyhdistys, joka toimii Linnainmaan ja Leinolan alueella. Jäseniksemme ovat tervetulleita myös muiden alueiden asukkaat. Tammero on perustettu vuonna 1917 ja eri-ikäisiä jäseniä on tällä hetkellä noin 130. Olemme perinteikäs ja erähenkinen lippukunta, ja mottomme on ”ehdottoman rento ote”.  Miltä toimintamme sitten näyttää? Voit käydä katsomassa esimerkiksi Facebookista tai Instagramista tai nettisivuiltamme tammero.fi.

Lapsi partioon?

Partion voi aloittaa aikaisintaan silloin, kun menee ekaluokalle kouluun. Moni liittyy mukaan kuitenkin myöhemmin teini-iässä tai vasta aikuisena. Lapsille ja nuorille partio on yhdessä oloa, tekemällä oppimista ja uusia taitoja. Tammeron viikkoryhmät kokoontuvat Linnainmaan seurakuntatalon alakerrassa. Tällä hetkellä mukaan mahtuu ekaluokkalaisten ryhmään sekä kutosluokkalaisten ja sitä vanhempien ryhmiin. Tilanne kuitenkin elää vuoden aikana, joten kannattaa jättää jäsenhakemus nettisivuiltamme, jolloin ilmoitamme jonossa olijoille, kun ryhmästä vapautuu paikka!