100-vuotishistoriikki Tammero — taikasana

Partiotyttölippukunta Tammeron ensimmäiset sata vuotta 1917-2017

Miten tammerot ovat pärjänneet partiotaitokilpailuissa? Mitä tapahtui Matalajärvellä? Missä sijaitsivat Pirtti, Tammiluola ja Pikikolo? Milloin Tammeron tunnusväriksi tuli vihreä? Miksi kirjan kannessa on ruskeapukuinen partiotyttö? Millaista partio oli 1920-luvulla tai sotavuosina? Kuinka ruokaa rakastavat tammerot ovat saaneet vatsansa täyteen leireillä? Miten vanha on sienitoteemi? Kuka keksi Tammero-huudon? Entä miten lippukunta toimi, kun jäseniä oli lähes 700? Ja ennen kaikkea: kuka esitti Jari Sillanpäätä 2117-syysleirin Vain elämää remixissä?

Tamperelainen Tammero on Suomen vanhimpia partiotyttölippukuntia ja Tampereen vanhin. Kasvavan kaupungin elinvoimaisena partiojärjestönä sillä oli roolinsa partioliikkeen ja partiotyttötoiminnan vakiintuessa osaksi suomalaista yhteiskuntaa ja nuorten harrastusmaailmaa. Miten kaikki alkoi, kehittyi, ja millainen on nykypäivän Tammero?

Kirja kattaa koko sadan vuoden kaaren lippukunnan perustamisesta vuonna 1917 elinvoimaisen satavuotiaan juhlaan ja arkeen vuonna 2017.

Lisätietoja: 307 sivua, kuvitettu, nide

Hinta: 20 € (+ postikulut tarvittaessa)