Mitä partio maksaa?

Kerran vuodessa maksetaan jäsenmaksu, joka jakautuu Suomen Partiolaisten, Hämeen Partiopiirin ja lippukunnan kesken. Jäsenmaksun maksamisen jälkeen jäsenellä

  • on oikeus osallistua viikkotoimintaan ja partiotapahtumiin kuten leireille, retkille ja kisoihin
  • partiovakuutus astuu voimaan
  • 10% alennusta Scandinavian Outdoorstoresta ja Partioaitasta (myös jo alennetuista hinnoista, ei koske partiotuotteita)

Jäsenmaksun suuruus on tällä hetkellä yhteensä noin 80 €, josta Tammero ry:n osuus on 15 €

Muita kuluja

Osallistuessasi erilaisiin tapahtumiin kuten retkille, leireille ja kisoihin kerätään myös osallistumismaksu. Tapahtumamaksut vaihtelevat tapahtuman luonteesta riippuen kolmen euron päivätapahtumista yli sadan euron suurleireihin. Osallistumismaksuilla pyritään kattamaan tapahtuman kulut – ei tuottamaan voittoa.

Kuten kaikissa harrastuksissa myös partiossa rahaa menee varusteisiin. Partiossa hankinnat eivät ole pakollisia, mutta suotavia. Erityisesti säänmukaiseen pukeutumiseen on hyvä satsata, koska partiossa ollaan usein koko päivä ulkona.

Oikeat ja oikean kokoiset varusteet tekevät retkeilystä ja ulkoilusta mukavampaa. Opastamme jäseniä ja kotiväkeä varusteisiin liittyvistä asioista. Kaikkea ei kannata hankkia kerralla ja laadukas käytetty on usein paras hankinta. Kauppojen ja kirpputorien lisäksi johtajilta ja muilta partiolaisilta voi kysyä tavaroita lainaan. Pieneksi tai tarpeettomaksi jääneitä varusteita kaupataan myös Facebookin Partiokirpputori! -ryhmässä.