Varusteista

Tammeron jäsenten partioasu, eli ”virallinen”, on pääväriltään sininen. Kokonaisuutena (yhtenevä alaosa ja yläosa) se on partiolaisen juhla-asu.

Partioasua käytetään Tammerossa esimerkiksi syyskauden avauksessa (vanhojen jäsenten osalta), joulujuhlassa, vuosikokouksessa, Yrjönpäivänjuhlassa ja partioparaatissa. Lisäksi esimerkiksi leireillä lipunnostoissa on tapana käyttää ainakin partiopaitaa ja huivia.

Viikkokokoontumisiin riittää huivi, mutta partiopaidankin saa halutessaan pukea. Monilla tarpojilla ja johtajilla on käytössä Tammero-huppari. Koska hupparit ovat melko hintavia, niitä hankitaan vasta, kun aletaan olla pituuden puolesta aikuisen mitoissa.

Ulkona toimiminen on olennainen osa partiotoimintaa, ja sopivilla varusteilla se onnistuu säässä kuin säässä. Myös viikkotoimintaan kuuluu ulkoilua, puolentoista tunnin aikana saatetaan siirtyä sisältä ulos ja ulkoa sisälle useamman kerran ja joskus ollaan koko kertakin ulkona. Siksi viikkotoiminnassa oleellista on, että partioon lähdetään säänmukaisessa ulkoiluvarustuksessa, jonka pukeminen ja riisuminen käy sukkelasti